OET, açılımıyla Occupational English Test (Mesleki İngilizce Testi), sağlık sektöründeki adayların girdiği İngilizce yeterlilik sınavıdır. Sınavın içeriğinde; dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere dört aşama öne çıkar. Her aşama için farklı süreler vardır. Bu süreleri değerlendirerek geçer bir not almanız beklenir.
Aşağıdaki başlıklar çerçevesinde OET’nin ne olduğuna ve nasıl hazırlanmanız gerektiğine değiniyoruz:
- OET Medicine aşamaları nedir?
- OET’ye nasıl hazırlanmak gerekir?
- MEDCAMP ile OET’ye nokta atışı çalışın!
OET Medicine Aşamaları Nedir?
OET, tıbbi İngilizce terminolojisi için grammar ve iletişim becerilerinizi değerlendirmek amacıyla gerçekleşen ve dört temel bölümden oluşan bir sınavdır. Bu sınavdan 0 – 500 arası bir puan alırsınız. Geçerli bir not olmasına yönelik en az 350 puan almanız önemlidir. Bu puan B1-B2 şeklinde ifade bulur.
Sınava dair aşamalar ve detayları ise şu şekildedir:
Dinleme (Listening)
Bu bölüm 50 dakika sürer. İngilizceyi anlama becerilerinizi değerlendiren bir bölümdür.
Yazma (Writing)
Bu bölüm 45 dakika sürer ve iki aşamalı olarak gerçekleşir. İlk aşamada bir vaka ile ilgili notlar sunulur ve bu notları okumanız beklenir. İkinci aşamada ise istedikleri göreve uygun bir yazı yazmanız istenir. Bu yazının İngilizce tıp terminolojisine hakim olduğunuzu göstermesi önemlidir.
Okuma (Reading)
Bu bölüm 60 dakika sürer ve üç aşamadan oluşur. Bölüm A 15 dakika sürer. Bölüm B ve C ise bir arada 45 dakika sürer. Bu bölümler adayın; bilgi bulma, anlama, analiz etme ve yorumlama becerilerini ölçer.
Konuşma (Speaking)
Bu bölüm yaklaşık 20 dakika sürer. Adaydan belirli bir sağlık konusu üzerine canlandırma yapması istenir.
OET’ye Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
OET, dört aşamalı ve her aşamanın kendine özgü çalışma stratejisinin olduğu İngilizce yeterliliği ölçen bir sınavdır. Bu sınava hazırlanırken öncelikle formatı yakından tanımak ve buna göre bir düzen belirlemek gerekir. Ardından şu aşamaları takip ederek sınava hazırlanabilirsiniz:
- Sınavın formatını kavradıktan sonra kendi İngilizce seviyenizi çeşitli testler aracılığıyla keşfedebilirsiniz. Bunun için Cambridge gibi kaynakların ücretsiz sunduğu seviye belirleme testleri vardır.
- B1’den daha düşük bir İngilizce seviyeniz varsa öncelikle seviyenizi güçlendirmeye yönelik çalışmalısınız. Bunun için üzerinde durmanız gereken grammar konuları vardır.
- B2 üstü dil seviyeniz varsa sınav odaklı bir çalışma takip edebilirsiniz. Bu noktada “Listening” bölümü için BBC’nin sağlık içeriklerini takip edebilir, dinleme ve anlama pratiğinizi güçlendirebilirsiniz. Reading için İngilizce makale okumak ya da sosyal medyalar üzerinden bu alanda hesapları takip etmek gelişiminizi destekler.
- OET’de “Writing” bölümü için bir format vardır. Genellikle bu formatta hastanın sevk edilme sürecine dair yazı yazarsınız. Writing bölümüne çalışırken bu alanda pratik yapabilirsiniz.
- Speaking bölümü tamamen konuşma pratiğinizle entegredir. Gün içinde ne kadar pratik yaparsanız zamanla konuşmanızda ciddi gelişmeler olacaktır.
- Son olarak belirli aralıklarla deneme çözmeniz sizi sınava çok daha odaklı hazırlar. Bu noktadaki pratiklerinizi sınav yaklaştıkça artırabilirsiniz.
- Bu maddelere ek olarak sınav dışında da kendinizi İngilizceye daha fazla maruz bırakabilirsiniz. Dizi/film izlerken ya da sosyal medyada gezinirken takip ettiğiniz içerikleri İngilizce olarak dönüştürebilirsiniz.
MEDCAMP ile OET’ye Nokta Atışı Çalışın!
OET, uluslararası geçerliliği olan İngilizce yeterlilik testidir. Bu test, tıp doktorluğundan eczacılığa kadar çeşitli sağlık branşlarını içerir. Birçok öğrencinin bu sınavdan geçerli bir not alması MATCH süreci için oldukça önemlidir. Bu önemin farkında olarak MEDCAMP ile kapsamlı bir İngilizce eğitimi sunuyoruz. İhtiyaç duyduğunuz kaynakları iletiyor, sınava yönelik soru çözümleri yapıyor ve konuşma pratiğinizi geliştiriyoruz. Konuya dair MEDCAMP üzerinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğitim ve danışmanlık hizmetimizi keşfetmek ve tüm ABD süreciniz için bizlere iletişim adresimizden ulaşın!