USMLE Stepleri için hazırlanan adayların merak ettiği noktalar vardır. Bu noktalardan biri Step sınavlarına çalışmak için günde kaç saat ayırmaları gerektiğidir. Özellikle rekabet de arttığı için Step 1 Pass sonucu dışındaki diğer Step’lerde adaylar yüksek skorlar yapmak ister. Step 1’de skor olmaması, Step 2 CK ve Step 3 skorlarını ortalamanın üstünde yapmayı daha önemli hale getirir.
MATCH sürecinde adayın Step 2 CK skorunun 230+ olması çoğu branş için yeterliyken 250+ bir skor pozitif algılanır ve adayın öne çıkmasında etkili olur. Dolayısıyla adayların aklındaki temel sorulardan biri, bu Step sınavları için günde kaç saat çalışmanın yeterli olacağına ilişkindir.
Hem iyi bir çalışma planı oluşturmak hem de plana uygun ilerlelemek için çalışma saati belirlemelisiniz. Başlangıçta yüzde yüz uymak güç olsa da zaman içinde bu saate uyarak sistemli bir çalışma gerçekleştirebilirsiniz.
Aşağıdaki başlıklar altında Step sınavlarına nasıl bir düzenle ve kaç saat çalışmanın gerektiğine değiniyoruz.
Kişisel Çalışma Planı Oluşturun
Steplere çalışmaya başlamadan önce bir gününüzün nasıl geçtiğini gözlemleyerek kişisel bir çalışma planı oluşturun. Bu plan içinde gününüzün sadece sabah ve akşam saatlerini değil aralardaki boşlukları da gözlemleyebilirsiniz. Özellikle konuları tekrar edeceğiniz zaman dilimleri bu aralıklarda olacaktır. Dolayısıyla dinlendiğiniz ya da yolda olduğunuz anlarda da podcast ya da Anki flash kartlarıyla tekrar yapabilirsiniz.
Kişisel bir çalışma planı oluşturmak, USMLE’yi sıfırdan keşfederken zorlayıcı olabilir. Bu noktada ABD’de doktorluğa yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetiyle öne çıkan USCAMP, mentörünüzle birlikte tamamen kendinize göre çalışma planı oluşturmanızda etkilidir. Plan içerisinde USMLE eğitim videolarına erişebileceğiniz USCAMP Online vardır. Direkt videolar üzerinden USMLE konularına çalışabilirsiniz.
Sürece sıfırdan hazırlanmaya başlayan biri olarak program oluşturmanız sonuç almanızda etkili olacaktır. Bazal bilginizi artırarak USMLE Stepleri için sürece başlamak adına daha iyi bir temel oluşturursunuz.
USMLE Çalışma Planınız İçinde Ortalama Kaç Saat Ayıracağınızı Belirleyin
Çalışma planı yaparken testlerin ya da konu çalışma sürecinin kaç saatinizi alacağını bilemeyebilirsiniz. Bu zamanlar herkes için farklı olabileceği için deneyerek keşfetmeniz gerekebilir. Ayrıca programa gerçekten uymanız, motivasyonunuzu artıracaktır. Bu sebeple uyabileceğiniz ve zaman ayırabileceğiniz bir program düzeni takip etmelisiniz.
Çalışmaya başladığınız ilk haftalarda hem düzen hem de günde kaç saat harcadığınızı belirlemek için yalnızca gözlem yaparsınız. Gözlem yaparken gerçekçi olmak ve olabildiğince kronometre tutarak ilerlemek gerekir. Bu sayede günlük ve haftalık olarak çalışabileceğiniz uygun zaman dilimlerini daha net belirleyebilirsiniz. Birkaç haftanın sonunda günde kaç saat çalışabileceğinizi ve aylık olarak nasıl bir ilerleme kaydedeceğinizi öngörebilirsiniz.
Takip Edebileceğiniz Bir Programla İlerleyin
Bazı programlar takip edebilmek açısından zorlayıcı olabilir. Dolayısıyla kişiler bir zaman sonra motivasyonlarını kaybedebilir. Bu noktada takip edebileceğiniz bir programla ilerlemeniz hem süreklilik hem de ölçülebilirlik açısından önemlidir. Başlarda saatlerce çalışmak güç olabilir. Fakat zaman içinde alıştıkça ve sınav mantığını kavradıkça çalışma saatlerinizi de artırabilirsiniz.
Genellikle çalışan ya da halihazırda okuyan bir öğrenci Steplere 3-4 saat ayırır. Tabii bu zaman belirli bir anda toplanmak zorunda değildir. Günün herhangi bir saatinde de Step sınavlarına çalışmak mümkündür. Toplamda aşağı yukarı 4 saatlik bir çalışma olacaktır. Kişinin yoğunluğuna göre bu zaman değişir.
Süreklilik açısından programın belirli bir saatte başlayıp ilerlemesi iyi olacaktır. Bu şekilde iki part olarak bir çalışma süreci yürütebilirsiniz. Çok bölünmediğiniz ve birkaç saat derin odaklandığınız çalışmalar, süreçten aldığınız verimi de artıracaktır.
USMLE Stepleri İçin USCAMP!
USCAMP ile Steplere hazırlanmak; eğitim videolarına erişme, soru çözümlerle sınavı kavrama, kişisel ve sürekli güncellenen bir programa sahip olma ve her konuda mentöre danışabilme açısından etkilidir. Bununla da sınırlı kalmayarak USMLE Stepleri dışındaki süreçlere yönelik USCAMP kapsamlı çözümler sunar.
Adayların staj arama ve MATCH sürecine hazırlanma gibi adımlarında onların yanındadır. Ayrıca residency dönemi için adaylar mentörleriyle mülakat provaları yapabilir. Bu sayede red flag gibi durumlarda adayın kendini nasıl açıklayacağını keşfetmesi sağlanır. Ayrıca aday mülakatlardaki temel sorulara ilişkin etkili cevaplar üretebilmeye dair pratikler geliştirir.
Daha fazlasını keşfetmek, Steplere ve ABD’de doktorluk için gerekli olan diğer süreçlere hazır olmak için bize ulaşın!