Özellikle Nöroanatomi soruları zorlayıcı olabilmekle beraber soruların her zaman vaka üzerinden geldiği unutulmamalıdır. Bu sebeple konu çalışırken hastalıkların, patolojilerin birbirlerinden ayırt edici özelliklerine odaklanılmalıdır.
Sinir sistemine oldukça hakim olunmalıdır. Spesifik patolojilere ve sonucunda meydana gelen hasarlar iyi ezberlenmelidir. Örnek olarak Carpal Tunnel Syndrome, Midshaft Humerus Fracture vb. verilebilir. Bu tip patolojilerin etiyolojileri, hangi sinirle ilgili oldukları ve sonucunda meydana gelen klinik belirtiler iyi ezberlenmelidir.
USMLE’ de anatomide kesinlikle spot soru beklememeliyiz. Bu tip sorular daha çok TUS tipi sorular olup, bunların ezberlenmesi USMLE için gereksizdir. Örnek olarak boyun üçgenlerinden geçen yapılar, arter ve venlerin dallanmaları verilebilir. Başta da bahsettiğimiz gibi daha çok klinik önemi olan noktalara odaklanmalıyız. Çünkü USMLE STEP1 her zaman klinik vaka ile temel bilimlerin korelasyonunu sormaya çalışmaktadır.
Son olarak da anatomi sorularının sınavda çıkma sıklığından bahsedelim. Genel olarak diğer branşlara oranla daha az sorusu olmakla beraber birçok sorusu nöroloji(patoloji) içinde gelir. Unutulmamalıdır ki USMLE genel olarak branşlar arası korelasyonu da oldukça sever, bu sebeple konuların tümüne hakim olmak önemlidir.