USMLE Step 1 Alındıysa
USMLE Step 1’i başarıyla geçmiş olan bir öğrenci için aslında iki farklı strateji düşünülebilir. Bunlardan ilki bilgiler taze iken hızlıca USMLE Step 2 CK hazırlığı yapmak olacaktır. Ortalama olarak maksimum 6-8 ay, USMLE Step 2 CK hazırlığı için yeterli olacaktır. Step 2 CK puanlı olduğu için deneme puanlarınız oldukça önemlidir. Bu sebeple bolca soru çözmek ve deneme yapmak oldukça kritik olacaktır. Step 2 CK verildikten sonra ise tek odaklanılması gereken ABD’de staj yapmak, Türkiye’de en pratik şekilde araştırmaların içinde bulunmak ve CV’yi olabildiğince genişletmek olmalıdır. Almanız gereken LOR’ları da hesaba katarak sürecinizi planlayabilirsiniz.
İkinci strateji ise yukarıda bahsettiğim senaryonun tersini uygulamaktır. Önce staj ve CV kısmına odaklanıp sonrasında USMLE Step 2 CK sınavını vermek olacaktır. Bizim ağırlıklı tavsiyemiz ilk stratejiyi uygulamanız olacaktır. Ancak kişiye özel olarak planlanabileceğini de gözden çıkarmayalım.
USMLE Step 1 Alınmadıysa
Eğer USMLE Step 1 geçilmediyse 5. Sınıfta sadece USMLE Step 1’e odaklanılmalıdır. Genel olarak hazırlık süreci ile alakalı önceki blog yazılarında bilgiler verildiği için bu yazıda çalışma detayına girmeyeceğiz.
USMLE Step 1 verildikten sonra ise zaman kaybını en aza indirmek için hemen arkasından USMLE Step 2 CK’e çalışmak çok daha mantıklı olacaktır. Bu şekilde en azından intörnlük yılının başlarında veya en geç ortalarında Step 2 CK de verilebilir. Step 1’i verdikten sonra en önemli konulardan biri de “Clerkship” ayarlayıp bu stajı da aradan çıkartmak olacaktır. 4. sınıfta USMLE Step 1’i vermiş birisine göre zaman konusunda daha sıkışık olunacağı için hızlıca staj ayarlamak önemli olacaktır.